Hol vagytok régi félelmek?

Kép

 

 Utunkon hosszabb-rövidebb ideig elkísérnek öröklött, szerzett, új és régi félelmeink. Mindenki fél. De nem mindenki kezeli félelmeit egyformán. Vannak köztünk olyanok, akik úgy tekintenek rájuk, mint életük megrontójára és az élet áldozatának tekintik saját magukat. Sokan pedig nem is tudnak (akarnak?) túllépni rajtuk, egész életük során cipelik félelmeiket magukkal. Betakaróznak velük, falat emelnek belőlük, vagy légbuborékba húzódnak elszigetelve az élettől.

Van még egy csoport: a bátraké. Közéjük tartozhatsz, ha egyszer fogsz egy kis bátorságot -ami ha hiszed, ha nem benned is ott van-, egy percre félresöpröd a félelmeidet a horizontról és elmerülsz az életben csak egy órára, egy napra, egy hétre… valami újat fogsz tapasztalni. Döntés és elhatározás kérdése, semmi más. Egy pillanatra dönts úgy, hogy nem veszel róluk tudomást és tedd azt, ami jókedvre derít, boldoggá tesz!

Egy idő után persze vissza fognak költözni beléd, emlékeztetni fognak, hogy ők is veled vannak, de már nem lesznek olyan erősek. Gyengébbek lesznek és másképp fogod látni őket. Rájössz, hogy Te vagy a főnök és nem ők. 

És még valamit fogsz érezni, amiért megéri belevágni: belül, mélyen, halkan, csendesen, mint egy kristálytiszta vízű forrás, ott lesz a bizakodás, a remény, a jelenbe és a jövőbe vetett hit.

Fotó: pinterest

Hol vagytok régi félelmek?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ismét nagyon aktuális lett számomra ez a téma ezekben a napokban.

  Talán nem véletlenül láttam meg a bejegyzést, hiszen megint egy döntéshelyzetben vagyok és pont jól jön egy kis emlékeztetés, hogy ne szabotáljam magam újra.

  Nagyon jó volt olvasni és egyben meg is erősített. (:

  • Jól esik ezt olvasni! 🙂 Ha csak egy icipicit is segített, hogy a mérleg nyelvét a jó irányba billentsd, már megérte.
   Ez is volt a cél, emlékeztetőül írtam, magamnak, másoknak…
   Köszönöm a kommented! :))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s