Ami még nem megy

Kép

Sok mindent tudsz már az életről. Érzed, hogy kezd benőni a fejed lágya. Ha nem is mindig, de egyre többször megérted már a miért-eket, látod a dolgok mozgatórugóit.

De ez csak az egyik kezdő lépés a sok közül. Még ha sokszor meg is érted, hogy mi miért történik, akkor sem biztos, hogy el is tudod fogadni. Igen, az elfogadás az egyik legnehezebb dolog. Az elfogadás (még) nem megy.

Legtöbben nem tanulhattuk meg családunktól, barátainktól, tanárainktól… Az elfogadás helyett toleráltak minket, együttéreztek velünk, vagy elnéztek nekünk dolgokat. De ők sem fogadtak el olyannak, amilyenek vagyunk.

Legtöbben magunk maradtunk. És ha igazán a felszín alá nézünk, magunkba, bizony sok emberi kapcsolatunkban megtalálhatjuk az elfogadás hiányát, mint konfliktusaink forrását. Nem fogadtak el minket, nem fogadtunk el másokat. De ha őszinték akarunk lenni, saját magunkat sem fogadtuk még el teljesen olyannak, amilyenek vagyunk. Erényekkel, hibákkal, vágyakkal, érzésekkel, félelmekkel együtt. (Irigykedve kacsintok a kivételek felé.)

Az elfogadás képességét nehéz megtanulni és sokunknak útmutatás híján kell rájönnünk a nyitjára és megtapasztalnunk a szépségét. Nincs bevált recept, vagy használati útmutató, amit ha követsz, biztosan eléred, hogy egy tisztább szemüvegen át nézhesd a világot. De nem is lehetetlen önmagad megmunkálásával gyakorolnod és fejlesztened. És megéri.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s