Miss Hungary

602fe3593ab391340409670b5994120a

A lány az egyik születésnapjára különleges ajándékot kapott. Lehetne minden tanulság nélküli is az eset (buliztak, összejöttek, aztán meg szétmentek), de valamiért mégis nyomott hagytak benne a történtek.

Pár barátjával elindult a péntek éjszakába. Iszogatós, beszélgetős, csendes és rövid estére készült, de valami más lett belőle. Megismerkedett egy latin, két méter magas, istentestű sztársportolóval. Hívjuk Fernandonak.

Az egyik barátja -aki megszállottja volt a csapatnak, ahol Fernando játszott- oldalba bökte, hogy “Nézd, már ki van ott!”. Klasszikus sztori: odamentek, autogram, fotózkodás, aztán hellószia. A lány kellőképpen ittas volt, így nem is foglalkozott tovább vele. Úgyis pár perc alatt körbefogta az ilyen élsportolókat, vagy sztárokat gyakran jellemző “hölgy”-koszorú. Csüngtek rajta fürtökben a csillogó hajú és tekintetű lányok, mint a szőlő.

A lány egy megvető pillantás után tovább folytatta az ücsörgést barátaival, majd nem sokkal később továbbindultak egy másik bárba. De mielőtt kilépett az ajtón, Fernando rámosolygott a hölgykoszorú felett és búcsúzóul intett neki.

Több helyen megfordultak az éjszaka folyamán. Az egyik bárban, ahova betértek és leteleptek, felfedezték, hogy Fernando és társasága is áttelepült. Ráadásul a szomszédos asztalnál ültek, a lány és Fernando többször is elkapták egymás pillantását és egyre feltűnőbb volt a férfi érdeklődése. Az alkohol, a hormonok és az ösztönök hatására a lány kezdte elfelejteni, hogy tulajdonképpen nem a saját súlycsoportjával kezdett és egyszer csak azt vette észre, hogy Fernando lehuppan mellé. Ettől a ponttól kezdve az események felgyorsultak, -legalábbis az emlékei szerint- beszélgettek, bár a lány hiányos angoltudása miatt néha nehézkesen. A két társaság összemelegedett, durrant a pezsgő, koccantak a poharak és egyre hangosabb és figyelemkeltő keveréket alkotott a magyar, a spanyol és az angol nyelv az asztalnál. A körülöttük lévő arcán a lány többször is látta a kérdőjelet: hogyan kelthette fel egy istentestű híresség figyelmét egy átlagos, barna lány?

Az este eredménye pedig: pár hónapig találkozgattak. A lány azt hitte, hogy megütötte a főnyereményt és Fernando rácáfol a sztereotípiákra, amik az élsportolókról éltek benne. Pár hónapig azt hitte, hogy talán … Minden, amit addig gondolt és hitt, semmivé foszlott, amikor két izmos kar fonta körül. Aztán egyszer csak Fernando nem hívta többet, nem válaszolt az smsekre, a hívásokra…

Meglepődve tapasztalta azonban, hogy mennyire könnyen túllendült a kezdeti csalódottságán. Befészkelte a fejébe magát a gondolat, hogy ő ezt végig tudta, végig érezte. Aztán egy kis netes kutakodás után meg is találta a választ a kapcsolat hirtelen megszűnésére: miután ők végeztek egymással, hivatalosan is barátnő státuszba került egy szépségkirálynő, Miss Hungary… A lány pedig keserűen elmosolyodott, hiszen Fernando több alkalommal is azt hangsúlyozta, hogy őt nem érdeklik a külsőségek.

Néhány beszélgetésük azonban nyomot hagytak a lány már így is kusza gondolatai között. Fernando azt mondta többször is, hogy nem érti a magyarokat, mert túl bizalmatlanok és sztereotípiákban gondolkodnak. Többször nézett kérdőn a lányra magyarázatra várva, de ő nem igazán tudta megmondani ennek okát. Aztán később rájött, hogy ő is egyfajta sztereotípián keresztül közelített a férfi felé, hiszen elvarázsolta a „sztársportoló” képe, tulajdonképpen előbb látta meg a sportolót és a körülötte lévő felhajtást, mint magát az embert. Nehéz volt ellenállnia, hogy ne imponáljon neki a férfi varázsa, a pillanatnyi ragyogás, a biztonság illúziója… Hiszen mindenki biztonságra törekszik, ez az egyik legfontosabb tudat alatti folyamat, ami a párválasztásnál vezeti a nőket. Cserébe viszont nagyon sokszor lealacsonyítják magukat ezek a női nem képviselői; mindent elkövetnek, hogy ezt a biztonságérzetet elérjék. A magyar nők pedig különösen értenek ahhoz, hogy alárendeljék magukat, csak hogy ezt a biztonságot, vagy egy ehhez hasonló érzést megkaphassanak. Kishitűek vagyunk, ebből pedig a bizalmatlanság is egyenesen következik. Ez a lány is követett el hibákat szép számmal, amikor a biztonság hamis illúziójáért feladott magából…

De már nem ítélkezik Fernando új barátnőjével kapcsolatban; lehet, hogy ebben az esetben nem csak egy csinibabáról van szó, aki csupán a fenn említett biztonságra törekszik és nem egy olyan sztársportolóról, aki csak a kirakatba keresett egy „barátnőt”…

A lány hibázott, amikor belement egy olyan kapcsolatba, amiről előre tudta, hogy csak sérülve szállhat ki belőle. Bár levonta saját tanulságait és érzelmileg nem is rázta meg igazán az eset, mégis olyan oldalát ismerte meg saját magának, amire nem büszke. Hagyta, hogy az észérveket elhomályosítsa a pillanatnyi csillogás, vagy a makacs remény.

Un beso…

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s