nincs szükség mentőakcióra

Image

 

Létezik a férfiaknak az a csoportja, amelynek tagjai úgy gondolják, férfiasságuk lényege, hogy mindig mindent jobban tudnak. Úgy érzik, szükséges párjukat terelgetniük az éltaluk helyesnek vélt irányba.

Ők azok, akiknek ha megnyílsz és felfeded félelmeidet, megragadják pillanatnyi sebezhetőségedet és megpróbálnak megtenni mindent azért, hogy bizonytalanságod tovább nőjön és te úgy érezd, ők az egyetlenek, akik képesek lámpát gyújtani a sötétségben. Ők azok, akik elutastják a tanácsot, sőt felháborodnak rajta. Elzárkóznak a mások által kínált alternatívák elől, mindeközben pedig nagy hévvel hangoztatják, hogy egyesek mennyire képtelenek meghallani az építő és jóindulatú kritikát és csak a maguk igazát fújják.

Ha egy ilyen férfi látókörébe kerülsz, vigyázz, nehogy felkeltsd a figyelmét! Könnyen megszédíthet a gatyájában hordott magabiztossága.

Először hízelgőnek tarthatod, hogy bíztat, hogy látszólag a javadat akarja, mert úgy érzi, férfiasságának lényege a nő megmentése. Ezért hirtelen – és csupán látszólag- nagyon határozottnak próbál tűnni és megpróbálja elhitetni veled, hogy minden problémádra csípőből tudja a megoldást.

És máris észrevétlenül terelget. Záporoznak szájából a közhelyek és ha szerencséd van, kezded megkérdőjelezni, hogy jó férfi mellett vagy-e.  Ő anélkül felállítja rólad diagnózisát, hogy megvizsgált volna, vagy hogy ténylegesen ismerne. Azonban, ha a kapcsolat elején nem merül fel benned a kétely és a gyanú, életed egyre nagyobb százalékában próbál meg beleszólni és egyre nagyobb részét fogja irányítani. Te pedig elveszel valahol útközben, megszűnsz önálló embernek lenni.

Könnyű belecsúszni a kényelembe, ahol látszólag eléd hozzák a megoldásokat, neked pedig csak csendesen és megadóan bólogatnod kell. Így önbizalomhiányod csak látszólag csökken, valójában azonban méginkább másoktól teszed függővé saját magad.

Ezek viszont csak szerepek, felvett pózok és nem a valóság. Többet érdemelsz annál, minthogy egy kettőtök főszereplésével futó színházi darabban élj.

Kedves “Hercegek”! Nem vagyunk már a mesék világában, ahol a tehetetlen királykisasszonyokat meg kell mentenetek. Nincs szükség ilyen akciókra. Ne mondjátok meg az első randi alkalmával, hogy tudjátok életünk minden félelmére és problémájára a megoldást és kérlek, ne várjátok, hogy Hófehérkék, Csipkerózsikák és Hamupipőkék legyünk, akik szomjazzák jöttötöket.

Nem szükséges mindig mindent jobban tudnotok, sőt… Akkor lesztek igazán férfiak, ha egyenlő félként tekintetek ránk!

nincs szükség mentőakcióra” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Üdvözöljük a férfiakat a XXI. században! Nagyon betalált ez a bejegyzés. Valószínűleg ez a dolog az első számú oka, hogy még mindig szingli vagyok.. 😀

  • És olyan könnyen bele lehet csúszni egy ilyen kapcsolatba, ahol csak bólogatnod kell. Sok ilyet látni. Aztán rosszabb esetben csak évek után veszed észre, hogy valami nem stimmel. Ilyenkor arra gondolok, hogy inkább a szingli lét, minthogy egy ilyen kapcsolatban éljek, még akkor is, ha sokszor nehéz az egyedülléttel megbírkózni.

   • Így van, nem tetszik a bólogatós kutya attitűd, akkor inkább az egyedüllét. Mondjuk nekem mindig túl nagy szám volt, minthogy csak egyet értsek valakivel, aki “csak és kizárólag az én érdekemet nézi”.

 2. Hú, hát az én férjem éppen ilyen – mindig, mindenben tájékozott, és persze jobban is tudja. Pl. azt, hogy nekem mi a bajom, vagy hogy történetesen semmi bajom nincs – a szokásos megmondó/kontrolláló pozícióból. Szerencsére tudatában vagyok a folyamat dinamikájának, így nem kell ráhagyatkoznom, főleg pedig önismereten alapuló, erős kritikával kezelem. Mindezek ellenére nagyon károsnak és rombolónak tartom.
  Különben, szinglinél magányosabban él az a nő, akinek ilyen a partnere (elszigetelődik). Én mindig is magasabb rendő életformának tartottam a “szingliséget”.

  • Egyetértek veled! Több fokozata és számos verziója van az ilyen kapcsolatnak és rajtad múlik, hogy kezelni tudod-e a helyzetet! Sok erőt és kitartást kívánok Neked! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s