sodródó lelkeink

Kép

Van a modern romantikus lélek, amely arra törekszik, hogy kiélhesse vágyait és megvalósíthassa álmait. De miről is szólnak ezek az álmok?

Ezeknek az embereknek szükségük van valamire, ami elsodorja őket. Szükségük van egyfajta küldetéstudatra, amelynek alárendelhetik magukat egy eszmének, egy gondolatnak, egy érzésnek.

Ezeknek a lelkeknek szükségük van hitre. Hit nélkül céltalanul lézengenek, haszontalannak, értéktelennek érzik magukat és süllyedni kezdenek. Csendes, a külső szemlélő számára sokszor láthatatlan süllyedés ez, ami olyan mintha egy gyorsuló spirálon tartanánk lefelé. Egyre gyorsulunk útközben, egyre nehezeb kiszállni, ahogy telik az idő. Egyszer pedig eljön az a pont is, amikor nem tudunk kiszállni.

Mielőtt azonban eljutnánk idáig, számos jel mutat arra, hogy változtatni kell. Ha nemcsak a külvilágra nyitottan, de befelé is nyitott szemmel figyelünk, ott lesz a jel, hogy jó úton járunk-e, vagy sem.

Lehet, hogy nem azzal foglalkozol, amivel igazán szeretnél? Lehet, hogy amikor hétfő reggel felébredsz, az első gondolatod, hogy utálod a munkád és nem akarsz dolgozni menni? Lehet, hogy egy olyan kapcsolatban vagy, amelybe mindened beleadod, hogy fenntartsd működését és eközben úgy érzed, hogy nem kapod vissza azt a figyelmet, amit megérdemelnél? De az is lehet, hogy egyedül vagy érzésekkel, vágyakkal, küzdeni akarással és hittel telve, de nem vagy képes átadni ezt a külvilágnak.

Érezheted úgy néha, hogy elfogytak a lehetőségek, érezheted azt, hogy ebben a hatalmas világban nem találod a helyed. Megesik az is, hogy a régi álmaid, céljaid eltűnnek a horizontról és megrémít az üresség. Mert úgy érzed, már nem vagy az, aki régen voltál. Ezek az álmok határoztak meg, ezek adtak erőt, amikor minden nehéznek tűnt és fáradt voltál. Aztán amikor egyszercsak eltűnnek, ott állsz kifosztva és üresen. Elvesztetted az irányt, nem látod az utat és nem érzel erőt ahhoz, hogy folytasd a jobb felé törekvést.

Pedig benned van ez az erő. Ezt senki nem veheti el tőled. Még a süllyedés közben is ott van benned a lehetőség, hogy repülj. Csakis te magad vagy saját hited forrása. A hit és a remény ott lapul lelked legmélyén még a legszörnyűbb pillanatokban is.

Remény. Remény abban, hogy ha nem is azonnal, de eljön az ideje, amikor majd jobb lesz, amikor megleled az irányt, ami fényesebben fog tündökölni, mint bármelyik csillag.

Ha teheted, állj meg egy pillanatra! Tölts egy kis időt magaddal! Adj időt magadnak, hogy megérthesd és elfogadhasd a jelenlegi helyzeted. Miért és hogyan jutottál el idáig? Tényleg rossz úton jársz, vagy a pálya, amit bejársz életed során, most egy újabb állomásához ért, ahonnan tovább kell indulnod?

Fontos állomás ez is, hidd el! Saját magad megismeréséhez szükséges. És van úgy, hogy a régi álmokat el kell engedni ahhoz, hogy újak költözzenek a helyükre.

Hidd el, jönnek még álmok, amik sodornak és amikért lényed egészét megfeszítve küzdhetsz. De ehhez tudnod kell értékelni a csendet is. Amikor nem feszítik lelked, csupán azon dolgozol, hogy a múltat a helyére rakd. Mindezt azért, hogy feltöltve energiával és bízva magadban hagyhasd, hogy a célok megtaláljanak, s mint a hullámok a part közelében, egyszercsak felkapjanak és sodorjanak az óceán közepe felé.

Tudom, hogy romantikus, de azt akartam, hogy valami elsodorjon.” / Homokkavicsok c. film/

Reklámok

sodródó lelkeink” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyon igaz! Kár, hogy a legtöbb ember fél a csendtől… pedig ha egyszer kipróbálnák, rájönnének, hogy nem szörnyüvöltés hallik ki ám onnan belülről, csak egy kis emberi hang, esetleg igazi zene…

    • Én is féltem tőle, aztán rájöttem, hogy nincs más választásom és figyelnem kell a kicsi énemre. És sokkal egyszerűbb és szebb az élet, mióta hallgatom a zenéjét! : )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s