próbálkozás

Kép

Miért lep meg, hogy ha a világod kerekedik, kevésbé megy az írás? Miért lenne újdonság a számodra, hogy számos próbálkozás után sem tudsz leírni egyetlen értelmes mondatot sem, annak ellenére, hogy úgy érzed, belül tele vagy érzésekkel és gondolatokkal? Olyanokkal, amiket érdemes megosztani, mégha néha giccsesek és talán elcsépeltek is. Olyanokkal, amiket meg akarsz osztani, mert tombolnak benned.

Próbálkozol és próbálkozol. Ezerszer is gépelni kezdesz, aztán megállsz és törölsz. Elindul egy történet, egy nő és egy férfi… törlöd. Elindul egy másik történet egy elsuhanó plakátról, amit a busz ablakából megpillantasz… törlöd.

Aztán szembekerülsz a billentyűzeteddel. Farkasszemet néztek. Nem megy. 

Bevillan, hogy nem is tudsz írni. Felvillan a fény a fejedben, hogy talán az a probléma, hogy erőlteted. Ne erőltesd, hagyd, hogy átfolyjon rajtad a mondanivalód!

Hagyod. Mégsem történik semmi. Törölsz.

Közben matatni kezdesz, a figyelmed elkalandozik, megcsörren a telefonod. Eltelik egy óra, vagy kettő és a bejegyzés félbemarad.

Mikor visszanézel, a fehérség még fehérebbnek tűnik, mint előtte volt.

Jönnek a kérdések: csak akkor megy, ha fáj? Tudsz-e egyáltalán bármi figyelemreméltót megfogalmazni?

Valószínűleg kevésbé. Legalábbis többnyire semmiképp. Elkezdesz hát gépelni, pötyögsz, csak úgy a saját szórakoztatásodra. (Persze ezt is törlöd néhányszor.)

Aztán leírod, hogy nem tudsz írni. Aztán megállsz és elolvasod, hogy azt írtad, hogy nem tudsz írni. Aztán leírod, hogy elolvastad a saját írásodat arról, hogy nem tudsz írni…

(Törölni kellett volna.)

Reklámok

próbálkozás” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én sokkal könnyebben írok, ha fáj vagy bosszant valami, szóval teljes mértékben tudok azonosulni, hogy sajnos vagy nem sajnos azt még nem tudtam eldönteni. Lehet a boldog gondolatoknak bennünk a helye. Nem tudom. Mindenesetre köszönöm a bejegyzést és nem vagy egyedül. 🙂

    • Nem tudom, miért van ez, lehet, hogy igazad van és a jó dolgoknak benn a helye. Kiderül. Viszont a próbálkozást nem szabad feladnunk! Köszönöm, hogy írtál! : )

  2. Egy ironak ugyebar nem csak a billentyuzet elott a helye. Egy ido utan mikor mar annyira tele lesz a fejed elmenyekkel, gondolatokkal, hogy aludni sem tudsz toluk, akkor majd ugy is le fogsz tudni ulni, hogy urits. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s