kikísérletezett boldogság

ea0433a3a65ce2a430e4b72e15e880ac

Nem létezik.

Csiszolod, elgondolod, megvalósítod, észérvekkel győzködöd magad arról, hogy működni fog. Finomítasz az arányokon, ha melléfogtál. Variálod az összetevőket, hogy a végén megkaphasd a tökéletes elegyet, amire vágytál.

Ez egy olyan morzsolódás, amikor magadban tuszkolod egyre mélyebbre és mélyebbre azokat az érzéseket, azokat az álmokat és gondolatokat, amik te vagy. Legbelül és igazán te. Olyan álmokat dobsz a sarokba, amiket valahol az úton felszedtél, tapasztalatokból és élményekből gyúrtál és éltettek. Sokáig, talán mindig is, ezek határoztak meg Téged.

Aztán ahogy telt az idő, elkezdtél játszani a kémiával. Kísérletezésbe fogtál, kérdésekkel bombáztad jelened és a jövődet: mi lenne, ha…?

Egy kicsit több ebből, egy kicsit kevesebb abból és már változott is az a valami, amit a fazékban rotyogtattál, amit eredetileg főzni akartál.

Természetesen alakulhat úgy, hogy az élet arra kér, hogy alkalmazkodj és változz. De sosem teheti és sosem hagyhatod olyan mértékben, hogy megváltozzon az eredetileg megfogalmazott célod, vagy hogy egyre gyengébben pislákoljon az a belső tűz, ami te vagy.

Ne hagyd, hogy megváltoztasson a hamis beteljesülés, ami könnyű nyugalmat ígér! Ha túl sok összetevőn kell változtatnod ahhoz, hogy elérd, vagy ha menet közben túl sok plusz adalék szükséges, akkor már nem te vezeted a kísérletet. Ők vezetnek téged valami olyan felé, amit valójában nem akarsz. A végeredmény pedig nem lesz, nem is lehet a tiéd.

A boldogság kémia. A boldogságod forrása te magad vagy. A boldogság egy szikra, amire vagy rálelsz, vagy nem, de tudd, hogy benned van a lehetősége.

De a boldogság semmiképpen sem kísérlet, aminek során az ésszerűséget betartva óvatosan hevíted a hozzávalókat és főleg nem nevezhető boldogságnak egy olyan állapot, amiben már nem ismered fel önmagad.

fotó: pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s