luftballon

df9e9a894bcb71311af863ce7caeeb9f

Amolyan utóízként, vagy visszhangként maradt itt egy luftballon köztetek.

Az ég tiszta, a Nap ragyogása beborít mindent. Néha besurran és megcírógat az a valaki, akit énnek hívsz.

Vannak árnyak, amik ott bujkálnak körülötted, de ők már nem más emberek árnyai (valójában persze eddig sem azok voltak), hanem a saját képzeleted szülte árnyak, akiket, ha elfogadod sajátjaidnak, sokkal jobban fogsz érteni. És ha érted őket, könnyebben értesz szót velük. Képes leszel irányítani őket és tudni fogod, hogy a sötétség ugyanúgy a részed, mint a napfényes nyár.

De fölötted még ott repül néhány luftballon. Egy-egy ilyen kis repülő jószág égi táncát azonban nem egyedül, hanem legtöbbször ketten figyelitek. Ketten kellettetek a létrehozásához is. Egyikőtök-másikótok is saját luftballonját kezdte dagasztani valamikor a dolgok elején. A másik pedig látta és hagyta ezt. Ott volt ezek mellett persze a színtisztán szikrázó valóság is. Szeretet. Egymás lelkébe való beleolvadás. Létezett, ne legyen kétséged.

De aztán a valóság új irányt vett. A kapcsolat szakadozott, majd teljesen megszakadt.

Viszont ittmaradtak ezek az emlékek meleg levegőjéből felfújt égi táncosok, amikkel azt az illúziót keltitek magatokban és egymásban még mindig, hogy maradt valami kettőtökből. Megnyugtató néznetek emelkedésüket, mert közben arra gondoltok, hogy ezek a luftballonok szabadok és gondtalanok. És persze míg a figyelmeteket ezzel kötitek le, nem kell az elengedésüket megélnetek. Annak minden velejárójával.

Ez a súlytalannak hitt gondolat tartja meg lelked, mert azt hiszed, hogy ez valóság. De egy dologról valamiért csak nagyon nehezen akarsz tudomást venni, egyszer minden luftballon kidurran. És ti már nem álltok egymás kezét fogva az eget kémlelve, hogy tápláljátok röptét, vagy szükség esetén újat engedjetek a magasba.

Most még mindketten azt hiszitek, érdemes és kell ezt a közös kis titkot táplálni. De te már sejted, hogy tulajdonképpen a semmit éltetitek. Valamit, ami már nem létezik. Ekkor megjelenik a kezedben egy éles, kis tárgy, egy tű és azon kapod magad, hogy a kezedben tartod azt a bizonyos luftballont, ami még nem is olyan rég az eget szántotta.

A kezed remeg, természetes a félelmed, de közben valami azt súgja, hogy meg kell tenned, mert eljött az ideje. Nem érdemes egy luftballon röptét némán figyelnetek, miközben a valóságban már nincs közötök egymáshoz. Értelmetlen időpazarlás. Miért ragaszkodtok mégis egy olyan valamihez, ami már nincs? Miért figyelitek lélegzetvisszafojtva mindketten, hogy mikor durran ki magától, vagy mikor durrantja ki a másikótok? Félelmek, tévképzetek, görcsök. Ezekből nem épül igazság.

A piszkos munkát valakinek mégiscsak el kell végezni…

A tű ismét megcsillan a kezedben, elhatározásod új erőre kap és egy határozott mozdulattal szúrsz. Egy hangos durranás és egy jókora fájdalom, de visszakerülsz a valóságba.

Tudom, hogy az elején nem érzed úgy, hogy megérte. Azt hiszed, nincs már mit figyelned az égen többé. De ez is csak múló tévhit. Az ég önmagában  az, ami igazán érdemes figyelmedre.

 

fotó: pinterest

Reklámok

luftballon” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Erről pedig Ginger jutott eszembe.
  Ő 16 év után fogott egy bazi nagy tűt, és szúrta ki az előző barátjával közösen fújt lufijukat. Szerencsémre. 🙂

 2. Nincs letiltva a Ginger szó?
  Csak mert róla írtam egy hozzászólást, és nem jelenik meg. Sokszori próbálkozás után sem.

 3. Van egy szöveg, ami egyszerűen nem jelenik meg hozzászólásként.
  Nézd már meg légyszi a spam mappát, hátha ott kallódik valahol.
  Köszi!

 4. Aha, most már látom, hogy az említett hozzászólások rendszer-moderációra várakoznak, tehát valahol megvannak.
  Nem kell mindet kirakni. 🙂

 5. Visszajelzés: csak a jelen | tisztakék

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s