azután

tumblr_mgbd4rAG6w1rloh7so1_500

Különös ez az időszak az életében. Változik. Egy ideje már érezte a zsigereiben, hogy valami új, valami más következik. Egy ideje ugyanis nem hisz a magányos hősöknek.

Várja ezt az érzést már régóta, de ugyanakkor fél is. Kétségek között tartja szorosan a gyeplőt. Még nem meri elengedni az irányítás biztonságát.

Ő lesz majd ezután is? Ha majd egyszer ki kell mondania hangosan is, hogy van mit veszítenie, hogy lesz tovább? Ha majd el kell ismernie, hogy van, aminek vége, mi marad ott, ahol ezeket a bennragadt érzéseket szorongatta? És mi lesz ezekkel a már-már emlékké fakult érzésekkel? És mi lesz azután, hogy elismeri magának, hogy valami új kezdődött, aminek a régihez szinte semmi köze.

Mert kénytelen lesz egyszer színt vallani. Nincs is sok ideje halogatni a változás vaskapujának szélesre nyitását az azt finoman rezegtető szellő előtt. Önmagának néha már elsuttogja a változó igazságot; azt, hogy ami tegnap volt, ma már nem feltétlenül létezik. Ő is más. Újrarendeződtek a szálak, amik a nagy egészet alkotják.

Megint eldob egy részt magából. Megint otthagyja az úton a teleírt naplóját. Talán másnak még érdekes lehet. Az a valaki majd biztos jót derül hülyeségein, azután tűzreveti a lapokat, ha végzett az olvasással. És amikor éjjel a fekete ölelő semmiben, amikor csak farkas vonyítás hallatszik, majd ez a tűz ad egy kis reményt. Így van jól.

Mégis fél a változástól. Fél attól, hogy ha elengedi az eddig szorosan mögötte haladó valamit; ezt a sötét potyautast, akkor mi marad a helyén? Ő lesz-e még az, aki a tükörből visszanéz rá?

Bár… az is lehet, hogy nem is baj, ha egy ismerős idegen lesz ott a régi jól ismert valaki helyett. Talán az a valaki már… egy boldogabb valaki lesz.

 

fotó: Tumblr

Reklámok

azután” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Az emberekről… általában | Live Life

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s