elfelejtett pont a bakancslistán

tumblr_ngiio5NnOx1tpa38no1_400.gif

Nem emlékszel, milyen érzés. Vagyis csak halvány lenyomat él benned róla. A szerelemről. Arról meg kifejezetten távoli elképzeléseid vannak, milyen az, ha viszontszeretnek. Ha figyelemmel és türelemmel, megértéssel, tisztelettel és szeretettel közelítenek feléd. Mostanában azon kapod magad, hogy ha bakancslistát állítasz össze, vagy mondjuk csak a jövő évi terveidet szövögeted, netalán valamivel távolabbiakat, a szerelem már nem is szerepel előkelő helyen a felsorakozó pontok között. Már elképzelni sem tudod, elvesztette realitását számodra. Olyan, mint egy megfoghatatlan valami, ami talán nem is létezik a számodra.

Nem is olyan régen még központi helyen volt a szerelemről való ábrándozás az életedben. Meg persze a gyakorlat is. Hittél benne, álmodtál róla, ugrottál, vitorlát is bontottatok.

Most azonban… Te vagy. Te. Te. Te. Egyedül.

Nem emlékszel, milyen érzés, ha mellette ébredsz. Nem emlékszel, milyen az, ha egy rossz álomból   felriadva hozzábújsz megnyugvásért. Nem emlékszel, milyen az, ha a kávé illata csalja életre a tudatodat. Nem tudod, milyen lehet együtt készülődni reggel, az ajtóban búcsúcsókkal elválni és tudni, hogy a nap végén újra találkoztok. Azt sem tudod, hogy milyen lehet, ha szeretettel gondoskodhatsz a másikról, ha nem csak egy személyre számolva készül a vacsora. És még sorolhatnám…

Milyen lehet a hétköznap, a hétvége, vagy az ünnep Vele? Milyen érzés az, amikor bajba kerülsz és a másik ott terem, hogy kihúzzon belőle? Akár csak egy mosollyal, egy öleléssel vagy egyetlen szóval. Milyen érzés az, amikor problémába ütközöl és megnyugtat a tudat, hogy nem egyedül kell megbírkóznod vele? Milyen érzés oltalmazottnak lenni? Milyen lehet törékeny nőnek lenni, ha csak néhány pillanatra is?

Milyen lehet a másikban elveszni, tekintetében megfürödni, a gondolataiban megtalálni önmagad, tervezni, törődni, gondoskodni, vitatkozni, dühöngeni, megbocsátani, elfogadni, megismerni, szeretni és szeretve lenni.

Nem emlékszel, milyen lehet megengedni magadnak mindezt.

 

fotó: tumblr

 

elfelejtett pont a bakancslistán” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: én, a jövőm ellensége | tisztakék

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s