részletekből

Ismerlek. Megtalállak nap, mint nap. Ott látlak az utcán a kávézóból az üveg mögül. Egy mozdulatban. Egy szélborzolta frizurában. Olyan, mintha már mindent tudnék rólad. Előre megfestettelek. Ott látlak minden részletben, mégha nem is ismerlek.

Egy cipő. Egy márka. Egy alkat. Alulról felfelé suhanó tekintet. Hirtelen áramütés. Csalóka bizsergés. Egy mosoly. Egy tekintet és már látom. Egyetlen mondat, vagy egy apró utalás és megelevenedik. Épülő világomban megkapja a címkét és felkerül arra a polcra, ahonnan már csak nagy erőfeszítések árán lehet levenni.

Ha kérdeznék, tudom-e, milyen a szerelem, nem tudnék válaszolni. Azt tudom csak, milyen rátalálni és milyen elengedni. De nem tudom, milyen benne fürödni, milyen mellé leheveredni és elveszni benne. Nem tudom, milyen áttörni a gátakat.

Halvány utánzat. Lemondó mosoly suhan át az arcomon. Van a múltnak ez a belémragadt részlete. Kivakarhatatlan. Félelem annak az elvesztésétől, ami sosem volt az enyém. De talán egy darabomért cserébe, eltűnik ez is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s