egy sima, egy fordított

naveen-kumar-43156.jpg

Melyik lehetsz te és melyik én? Nem tudom. 

Azon gondolkodom, hogy amikor rám nézel, simának látsz-e, vagy észrevetted-e már vajon kifordított valóságom. Nem tudom megállapítani, tekinteted még nem enged közel. Ellenáll a kíváncsiságomnak, fényt kölcsönöz érdeklődésednek és elrejt. Feladvány vagy, amit még nem tudok megfejteni. De nemcsak ez vagy: egy előre kitalált kép ügyes koppintása is. Egy még fel nem fedezett műremek. Talán jobb is, mint az eredeti. Azt hiszem, lassan megismerlek. Életet lehelek majd csöndedbe, s talán te leszel az, akinek hatására kinyitom magamra zárt csapdám ajtaját.

Elhagyatott szeméttelep, égő fényrengeteg, füstölgő gyárkémények. Mellettetek most elmegyek. Sápadt fiatalság, éhgyomorra egy kupica közönyt lehúzó öregek: nektek sem látok most rejtett zugaitok mélyére. Mert most nem is akarok. Nem foglalkoztattok.

Helyettetek itt csüng gondolataimon egy mondat, ami képes lenne megváltoztatni világokat. A reggeli harmathoz hasonlít, egy kis csepphez, ami felduzzad, majd földre hullva egy lesz a nagy körforgással. De én ahelyett, hogy kimondanám, amit most bizonyosan tudok, inkább hallgatok. Egy csipetnyi félelem, egy kiskanál bizalomhiány és egy jó nagy adag büszkeség. A magamba vetett hit hiánya a fűszer. Kész is a mérgező koktél. De nem iszom meg, még habozok és várok egy újabb napot. Ebben az újabb napban remélem még ott leszel te is, mindenneddel, amit most csak a tiédnek gondolok és amit szomjazok: tisztaságoddal, ártatlanságoddal, titkaidat rejtő lelkeddel. És ezen az új napon úgy hiszem, megmentesz.

De ma még átkozom sápasztó félelmem. Közel a tavasz. Tenyeredhez simuló, karodon nyugvó, szemedben ringó szívem nemcsak álom lesz. 

fotó: unsplash

egy sima, egy fordított” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s