nem tiszta(kék)

53bc0716e2f9a20ef2698f2d9a168d46

Élesen elhatárolható körvonalak és kőbe vésett igazságok. Elgondolt, kimondott, vagy leírt gondolatok. Szépek vagytok, de valójában használhatatlanok is.

Mit ér a szó, ha nincs próbára téve a gyakorlatban? Mit ér a gondolat, ha nem teszteli az élet? Mit az elvek vasalta és élére hajtogatott ing, ha örökké a szekrényben porosodik? Mi történik, ha megállapítunk, kimondunk, igazunkat sütjük a másik fülére billogul, aztán magára hagyjuk szavaink súlyával? Honnan vesszük a bátorságot, hogy állítsunk tapasztalás nélkül? Miért engeded meg magadnak, hogy tükröt tarts elém, melyben azt hiszed, magam fogom majd látni anélkül, hogy ismernéd a történetem?

Nem áll össze, nem az igazi, nem tiszta. Az élet, ha éled, nem tiszta. Nem olyan, mint egy gyönyörűre faragott idézet, amit a hálószobában az ágy fölé raknak bekeretezve. Sokkal inkább az, ami a kép alatt, előtt, vagy mellett zajlik. Esetleg akkor, amikor ez a kép összetörik. Zajlik, csordogál, folyik, néha árad és gátakat szakít. Néha elveszel, néha célbaérsz és mások is megérintenek. Ilyenkor pedig nyugodtan a falnak fordíthatod bekeretezett mondataidat. Ne lássák mindazt, ami nem felel meg magas elvárásaiknak.

Az élet zavaros és csak néhány pillanatra tiszta annyira, amennyire igazságaid szépek. Az élet mocskos. Az élet porral lep el, víz alá merít, lavina alá temet, az arcodba fröcsög. De az élet ugyanakkor gyönyörű is mindettől. Nem vegytiszta, nem visszavonhatatlanul ilyen, vagy olyan és tud megbocsájtani is. Elviseli, sőt derűs mosollyal tűri, ha azt hiszed, igazad van, de azt is ugyanígy, ha hazudsz, ha ütsz, rúgsz és bántasz. Viszont enged szeretni és szeret. Mindig.

És amikor hagyod magad belemerülni, megszűnik az ellenállásod, nem azt hiányolod, amid nincs, hanem hálával gondolsz arra, amid van. Ekkor pedig édessé válik a pillanat és vonzani kezdesz. Betoppanhat végre olyan is, akire már nem is számítottál és megláthatod egy kék szempárban, amit kerestél…

Ugyanakkor ebbe a szépségbe a tökéletlenség csempészi vissza az igaziságot mielőtt minden túl szép lenne, te pedig az elvont ideák és eszményképek magasságába emelnéd. Szállj vissza a földre! Nem minden olyan tökéletes, mint amilyennek első pillantásra látszik. Múló pillanatokban az csupán, amikért küzdeni és amikért játszani érdemes, sőt kell. Ezek pedig nem mindig tiszta dolgok. Önmagadat legyőzve elérni, saját igazságaidat próbára tenni, vállalni a rizikót, a veszélyt, ha kell változni és változtatni…

Szeretem az életet, mert nem tökéletes, nem fekete, vagy fehér és legfőképp azért, mert nem tiszta(kék).

fotó: pinterest

nem tiszta(kék)” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s