egymásból

d57b1796dba641bc3eaee2f9a3beaa34.jpg

Egymásból növünk, egymásból fejlődünk, egymásból egymásért élünk.

Valaminek mindannyian a részei vagyunk, mégha sokszor nem is akarunk tudomást venni erről, részesedni és részt venni belőle. Fonódunk, gabalyodunk, összekuszálunk, irányba állítunk és lökünk, szétzilálunk, bonyolítunk és megzavarunk. Kimozdítunk. Bejáratott szokásokat, utakat és világokat borítunk feje tetejére hol hirtelen, hol pedig a lassú víz erejével.

Olyan is előfordul, hogy mi csak mossuk és mossuk azt a partot, de hiába. Ilyenkor is történik valami, mi fogyunk el. Mi magunk néha planéták is vagyunk az égen, kihunyt fényünkben pedig még világok nőhetnek tovább. Merítkezünk, gyarapodunk, sokasodunk. Ilyenek vagyunk, ez a természetünk.

Hullámokba rendeződünk, fodrozódunk, néha hullámok hátára pattanunk, néha pedig hagyjuk, hadd temessen maga alá az áradat. Persze vannak, akik megpróbálnak úgy tenni, mintha nem lennének részesei mindennek.

Egymásból leszünk többek. Végeláthatatlan folyamat vagyunk, egy állandó változás, ami ugyanazt a történetet suttogja újra és újra. Olyan csendben meséli, hogy sokan észre sem vesszük.

Ugyanaz a történet, engem mégis gyönyörködtet az egyediség, ami minden emberen áttündököl és amitől a tömeg, nemcsak egy mozgó massza lesz.

Ez varázsol el a művészetben is. A művek és alkotások hozzáadnak valamit ahhoz, amiről azt gondoljuk, hogy már önmagában is teljes. Nem feltétlenül mondanak újat, mégis szélesítik az érzelmi skálát, amin keresztül megéljük az adott történetet, vagy a valóságunk egy szeletét. Észrevétlenül más lehet a hozzáállásunk dolgokhoz a művészettel való találkozás után.

Ereje van a közösségnek. Hatalmas, lenyűgöző és maga alá temető erő ez, aminek pozitív, megmentő oldala van. Ezt az oldalát csodálom. Részetek vagyok és ti is részeim vagytok, mint fatörzsnek gyönge ágai.

fotó: pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s