Add tovább 3.

e320386c0b6c91b7f144e8e329ed3d2e.jpg

Díjat kaptam, nem is akármilyet; Liebster-t és nem is akármennyit, mindjárt hármat. 🙂 Díjra jelölt a Pergamenre hányt szavak grafománja, Evelin, a Csak csináld… Magadért! bloggere, Ági és a KvSzünet írója, Vivien. Ezúton is köszönöm Nekik a jelölést! 🙂 ( A díjazás szabályairól itt írtam: Add tovább 🙂 1. )

Gondolkodtam rajta, hogy továbbadjam-e, vagy sem, végül arra jutottam, hogy nem teszem. Egyrészt azért, mert a legtöbb kedvenc blogom mostanában volt már díjazott, másrészt A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségében zajló Nap bloggere játék keretében feltehetem a legtöbb kérdést, amit bloggertársaim felé intéznék. A szabályok szerint meg kell osszak magamról 11 érdekességet is, de remélem a válaszaimban lesz elég érdekesség ahhoz, hogy ezt a részt ne hiányoljátok.

Mindhárom blogger feltett 11 kérdést, amire most nagy örömmel válaszolok, íme:

Evelin kérdései:

1. Mi motivál téged a blogírásban?

A blog születésének idején, a kezdeti időkben leginkább azért írtam, hogy kiírhassam magamból az érzéseimet, ezáltal egyfajta terápiaként szolgált az írás. Az elmúlt több, mint két évben ugyanez megmaradt, de kiegészült azzal a törekvéssel, hogy szeretnék adni az írásaimmal az olvasóknak. A fejlődés iránti vágy motivál, szeretnék jobb, kifejezőbb és letisztultabb lenni.

2. Milyen gyakran olvasol? Melyik könyv az abszolút kedvenced?

Nagyon változó intenzitással olvasok. Előfordul, hogy egy-két hónapig nem kerül könyv a kezembe, máskor addig nem teszem le, amit éppen olvasok, amíg be nem fejezem. Az abszolút kedvencem a Száz év magány Marqueztől.

3. Mi alapján választasz olvasnivalót?

Az olvasnivalók kiválasztásában a legfontosabb számomra, hogy felkeltse az érdeklődésemet a könyv. A kötelező, vagy “illik olvasni” könyveket nem szeretem, vagy ha erőltetik az olvasást. Ez még biztos az iskolai élmények hatása. De imádok például filmekben elhangzó könyves utalások után nyomozni és azokat elolvasni, de mostanában könyves blogokról is szedtem össze érdekes olvasmányokat.

4. Melyiket szereted jobban, az ebook-ot vagy a papír alapú könyvet?

Őszíntén szólva e-book-ot alig olvastam eddig. Sokkal jobban szeretem a kézzelfogható, lapozható, hagyományos formát. Nem tudom, az e-book kiütheti-e idővel nálam a papír alapú könyvek szeretét, egyelőre ragaszkodom a papírhoz. Na meg gyűjtöm őket. 🙂

5. Ha választhatnál egy könyves világot ahová eljuthatsz, melyik lenne az?

A kis herceg világában nagyon szívesen tennék egy utazást. Ez volt az egyik első olvasmányom és azóta is kedvencem. Találkozni a kis herceggel, a pilótával, a rókával, a rózsával, vagy meglátogatni a B-612-es kisbolygót felejthetetlen élmény lenne.

6. Gondolkodtál már vlogolásban? Mi szól ellene és mi mellette?

Olyannyira gondolkodtam már rajta, hogy egy videót fel is töltöttem a videómegosztó oldalra, amiben az egyik bejegyzésemet mondom el, kvázi mint egy hangoskönyvblog. Néhány nap után azonban töröltem a csatornát, mert a blogom témájából és stílusából adódóan, nem tudom, milyen videók egészíthetnék ki, vagy tehetnék többé a leírtakat. Azóta is dilemmázok rajta.

7. Mi az eddigi legnagyobb büszkeséged a blogoddal kapcsolatban?

A legnagyobb büszkeségem, hogy a blog létrejött és több, mint két év után is él és írom és fejlődök általa. Amikor elindítottam, még eszembe sem jutott, hogy ennyire ragaszkodni fogok hozzá és ilyen sokat fog jelenteni. Másrészt lehetőséget ad arra, hogy azzal foglalkozzak, ami a részem és ki tudja a jövőben milyen lehetőségeket fúj elém a szél általa. Annak meg különösen örülök, hogy rengeteg értékes blogot és íróját ismerhettem meg a blogolásnak köszönhetően.

8. Mikor indult a blogod?

2013 nyarán indítottam a Tisztakék blogot, úgyhogy lassan-lassan 3 éves lesz és reményeim szerint lesz még sokkal több is. 🙂

9. Számodra mik a legfontosabbak egy jó blognál?

Legfőképp az egyedisége és a minősége. Egyre nagyobb a merítés és egyre több az egyforma és egymástól alig megkülönböztethető blog, ahol nem fog meg semmi, nem olvasok semmi újat, vagy mást, mint amit már korábban láttam. Mindenképpen adnia kell valami olyat, amivel még nem találkoztam. Ha nem érzem, hogy az írója szíve-lelke ott van a soraiban, akkor egyszerűen unalmassá válnak a leírtak és alábbhagy az érdeklődésem. Ugyanennyire fontos a minőség, ami először a blog külsőségeiben jelentkezik, aztán pedig a képek és főleg az írás stílusában. Az ordító helyesírási hibák is el tudnak rettenteni az adott blog követésétől.

10. Hogyan tartod fenn a folyamatos érdeklődést az olvasóidban?

Ha én azt tudnám! 🙂 De ha komolyan akarok válaszolni azt mondhatom, hogy az írásaim őszinteségével. Nem hazudok bennük, igyekszem nem okoskodni és nem megmondani a tutit, egyszerűen csak leírni azokat a tanulságokat, amiket a magam életén keresztül szűrök le. Nem erőltetek senkire semmit és nem tolom erőszakosan az olvasók képébe az igazságaimat. De igazából erről ők maguk tudnának nyilatkozni. 🙂

11. Mit gondolsz az online nyereményjátékokról?

Nyilvánvalóan hasznosak és adott témájú blogok fontos kellékei is. Egy szépségblog, vagy egy termékeit hirdető blog esetében én is élnék ezzel a marketingfogással, de a Tisztakék blog profiljába nem illik bele az ilyesmi.

b6ba9ea0f987f18595014e8d1384d588.jpg

Ági kérdései:

1. Mit szeretnél elérni az idei év végén?

Nem tervezek annyira előre, de általánosságban annyit, hogy ha visszatekintek majd a 2016-os évemre, elégedett legyek a tetteimmel és szavaimmal és minél több boldog élmény legyen mögöttem.

2. Milyen ismert emberrel vacsoráznál együtt szívesen?

Mostanában leginkább Szentesi Évával ismerkednék meg, ha tehetném. Egy indiai vacsora mellett biztosan lenne lehetőségem rá.

3. Milyen stílusú berendezést választanál az álomházadba/lakásodba?

Mivel nem szeretem a hideg és steril környezetet, mindenképp színes, otthonos és eklektikus berendezést választanék, ahol minden a kényelmet és a praktikumot szolgálja.

4. Melyik a legkedvesebb helyszín számodra Magyarországon?

Egyre jobban szeretem Budapestet, pontosan a blog indítása óta élek itt (2013 nyara). De az igazi szívem csücske a Balaton északi partja Keszthelytől Balatonalmádiig. Ha még szűkítenem kéne, Veszprém és vonzáskörzete jönne szóba, az egyetemi évek és a felnőtté válás bukdácsolásainak színtere.

5. Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

Amikor egy számomra kedves ember egyszer régen azt mondta, hogy csiszolatlan gyémánt vagyok és nem is tanácsolta, inkább a lelkemre kötötte, hogy merjek élni a lehetőségeimmel.

6. Mi szerinted a leggyengébb pontod?

Az önbizalmam. Ezt sajnos még mindig könnyen rávágom erre a kérdésre.

7. Mi az az étel, amit legszívesebben/leggyakrabban készítesz?

Sajnos nem főzök kifejezetten gyakran, de elég sok ételt el tudok készíteni. Mostanában a pogácsa sütési technikámat fejlesztem. 🙂

8. Megosztanál 3 dolgot a bakancslistádról?

Eltölteni egy Karácsonyt New Yorkban, megtanulni spanyolul és könyves boltok kirakatában viszontlátni azt a bizonyos regényt, amit régóta tervezgetek és írok.

9. Melyik posztod lett szerinted a legjobb és miért?

Nagyon nehéz két és félévnyi anyagból kiválasztani egy írást, de a Felébreszt és elaltat sorait nagyon szeretem 2013-ból, a 2014-es fa leszek című is sokszor eszembe jut, 2015-ből pedig a jógaóra érzései még mindig kavarognak bennem. Ezeket azért szeretem,mert sikerült velük talán kifejeznem azt és úgy, ahogy éreztem magam a leírásukkor.

10. Mi a kedvenc elfoglaltságod szabadidődben?

A szeretteimmel való időtöltés, ők a legfontosabbak az életemben. A sport is egyre nagyobb szerephez jut a szabadidőmben.

11. Melyik bejegyzésem tetszett neked a leginkább?

Rövid ideje követem a blogod, de összességében nagyon tetszik az a pozitív kisugárzás, ami árad belőle. Tudsz erőt adni és motiválni, ami nagy kincs. Minden írásodat szerettem, de ha választanom kell, a leginkább a Mi lenne, ha… című írásod fogott meg, mert fontos az üzenete: “…érezd jól magad a bőrödben!”

9480e8001e467bab2686b7b2a26f8a8b.jpg
Vivien kérdései:

1. Mennyi idő, amíg összeáll egy cikked, bejegyzésed? – onnantól, hogy megszületik az ötlet, odáig, amikor publikálod.

Ez nagyon változó. Van, hogy fél óra alatt publikált bejegyzés születik az ötletből, de előfordul, hogy csak hónapokkal később fejezek be egy bejegyzést. De leginkább az “egy estés projektek” a jellemzőek.

2. Szerinted mitől különleges a blogod?

Evelin 10. kérdéséhez hasonlóan itt is azt mondhatom, hogy ezt leginkább az olvasók tudják megfogalmazni. Próbálok hiteles maradni és inkább elgondolkodtatni, mint kész igazságokat tálalni.

3. Mennyi időt töltessz a képernyő előtt egy nap, amikor csak a bloggal foglalkozol?

Nem foglalkozom napi szinten a bloggal. Ez nem tudom, hogy sajnos, vagy nem sajnos kategória-e, egyszerűen nem jut rá minden nap időm. Mivel legtöbbször akkor írok, amikor kopogtat a múzsa, így van, hogy napi 1-2-3 órát is írással töltök, máskor meg hetekig nem írok egy sort sem.

4. A munkád/foglalkozásod/tanulmányod kapcsolódik a blogod témájához?

Nem. Talán majd a jövőben.

5. A blogod képeit az internetről, vagy saját kattintásokból nyered?

Mivel nem sok fotós tehetség szorult belém, így saját képeket nem használok. A fotókat többnyire a Pinterestről, vagy a We Heart It-ről válogatom össze.

6. Mit csinálsz, amikor nem blogolsz?

Lásd Ági 10. kérdése 🙂

7. Hogyan tudsz kikapcsolódni, feltöltődni?  

Egy jó könyv, vagy film képes kikapcsolni. Mostanában még a jógára esküszöm.

8. Mennyire fontos számodra az egészséged? Sportolsz? Egészséges dolgokat eszel? Rendszeresen jársz szűrővizsgálatokra?

Szerencsére úgy nőttem fel, hogy a részemmé vált az egészség megőrzésének fontossága.  A lustaságom, vagy a rohanó életmód néha ugyan felülkerekedik, de a hétköznapjaim része a sportolás (jóga, úszás, spinning, pilates…) és figyelek arra is, hogy egészséges étel kerüljön az asztalra. Rendszeresen járok szűrővizsgálatokra is, megnyugtató a negatív eredményeket látni.

9. Szerinted mitől nő egy nő és mitől férfi a férfi?

Mindkét nem esetében a belső egyensúly és a magabiztosság jut eszembe először. Ha nem sugárzik harmónia valakiből és takargatja, a szőnyeg alá söpri a problémákat, nem tartom igazi nőnek, vagy igazi férfinak. Fontos, hogy tudjon felelősséget vállalni a tetteért, vagy a kimondott szavaiért, enélkül nem lehet felnőtt senki.

10. Ki az, akit először megkérdezel, ha valami aggaszt, vagy egy fontos döntés előtt állsz?

Anya mindig tudja, mivel tereljen a helyes irányba, de sokszor már attól kitisztul a kép, ha elmondhatom neki az aggodalmam, vagy a dilemmám.

11. Van bakancslistád? Mi rajta a legnagyobb, megvalósítani való álom?

Ugyanaz/ok, amiket Ági 8. kérdésénél is írtam.

Köszönöm még egyszer mindhárom bloggerinának a jelölést, jó “kis” önismereti kérdezz-felelek volt, le a kalappal, ha végigolvastátok. 🙂 Nézzetek be hozzájuk is, értékes olvasmányokra és érdekes gondolatokra bukkanhattok náluk! 🙂

fotók: pinterest

Reklámok

Add tovább 3.” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én jártam karácsonykor New Yorkban. Nem akarom elvenni a kedved, de nem nagy szám. Tényleg nem. A RC-nél felállított fa érdekes, ad egy jó alaphangulatot, de ezzel nagyjából ki is fújt. Hideg, koszos (bár ha havas, akkor a CP nagyon szép), amúgy karácsonykor is pont ugyanolyan idegbeteg város, mint év közben. Szóval nagyobb a füstje, mint a lángja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s