helyzetjelentés

Mostanában többet írok. Minden itt van kiterítve, ahogy persze mindig is volt, de most máshogy élem meg. Nyitott könyv. Tiszta lap. Mulandó. Gyönyörű. Lélegzet. Élő. Kapcsolat. Ilyen szavak sorakoznak a fejemben, bár többnyire nem is sorakoznak, inkább össze-vissza kergetik egymást. Én meg mondani és átadni akarok. Magamat nektek. Csokorba szedni mindent, megfesteni, lerajzolni, elénekelni, lefényképezni, lefilmezni és leírni.

Megőrizni és nem elfelejteni. Emlékezni arra, hogy gyereknek kell tudni maradni fölnőtt köntösben is, még ha a könnyű dolgok is lehetnek nehezek. Sőt néha ezek a legnehezebbek. El ne felejtsem az eszembe vésni, hogy a kor és az évek nem határozhatnak meg. Ahogy a státuszok, címek, rangok sem. Semmi, ami számokkal kiejezhető. Beugrik, milyen szerencsés vagyok, hogy mások boldogságában osztozhatok. És néha fájdalmában is. Ez maga a boldogság. De azért nem szabad azt sem elfelejtenem, hogy nem számít bárki véleménye. Nem kell megfelelni, viszont nevetni azon igen, hogy van, aki szerint túl önálló vagyok, meg “királynő”… Sose voltam. Egy gondolat erejéig azért persze bánt. Egyedül újrakezdeni és talpon maradni. Ennyi történt. Hogy ki mit lát ebből, a maga dolga. Nem szabad hibáztatni az életet, vagy magam, mert így, vagy úgy alakultak a dolgok. A dolgok ugyanis akaratunkon kívül is alakulnak meg változnak. Erről néha senki sem tehet. A pillanatból ki kell hozni a legtöbbet, amit tudsz és azt hiszem, ez minden, amit megtehetsz. A többi dolog feletti aggódást el kell engedni. Nem kéne ennyit magyarázkodni sem.

Ja és míg el nem felejtem, nincs olyan, hogy késő. Az első lépést mindig meg lehet tenni. Ha ma nem sikerült, akkor majd holnap. Ehhez hinni kell persze abban is, hogy lesz holnap. Csodálatos és megismételhetetlen vagy te is, én is, mindannyian. Szerethető vagy. Lehet. Téged. Szeretni. (Ezt majd hangosan is felolvasom.) Minderre megtaníthat olyan valaki is, akit egy perccel azelőtt még nem is ismertél és talán egy bizonyos ponton túl nem is fogsz. Megszeretheted egy pillanat alatt is és nem is kell mindig a viszonzás. Öleld át, ha másként nem, hát gondolatban. Viszont ha ebben a pillanatban csak te vagy, akkor magadat öleld át. Egyébként meg hagyd vonzódni, elengedni, szeretni és amennyire csak lehet, szabadnak lenni magad. Belefeledkezni pillanatokba. Mindez a vonzást is hozza majd magával észrevétlenül. A pillanatnyi összenézésekben, érintésekben, csendekben és néha a szavakban ott van a szeretet. Meg kell tanulni figyelni erre. Sok mindenért vagyok hálás.

Én most azért akarok erős lenni, hogy szerethessek.  Azért akarok kevesebbet félni, hogy beengedhessem az életet tökéletlenségével és mulandóságával együtt. Azért akarok fölnőtt köntösben is megtartani valamit a gyerekből, aki vagyok, hogy védhessek, óvhassak és odaadhassak ebből valamit másoknak. Nem akarom elfelejteni, hogy az (elő)ítéleteket le kell rázni, az általánosításokból meg papírgalacsinokat gyúrni és messzire hajítani. Nem akarom azt hinni, hogy ez a világ rossz és a romlás felé tart. Van itt jó. Mindig is volt. Én pedig hiszem azt is, hogy lesz.

Kell egy gondolatnyi szeretetet küldeni azoknak, akik most kétségbeesettek és félnek és nem hisznek mindebben. Másképp nem lehet.

 

kiemelt kép: Unsplash

helyzetjelentés” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Visszajelzés: nem könnyű | Ildiw's blog

 2. Nagyon jó érzés olvasni téged, sokszor úgy érzem, hogy megfogalmazod azt, ami a saját fejemben zavaros és megfoghatatlan, csak így tovább! 🙂

 3. 🙂
  Fura lesz ,amit ide írok.
  De nagyon büszke vagyok rád.
  Örülök neked, hogy itt vagy. Hogy nem akarsz magyarázkodni. Hogy meg is mutatod, amiről írsz.
  Bátor vagy, és igaz.

  Köszönöm szépen!

 4. 🙂
  Fura lesz amit írok.
  De nagyon büszke vagyok rád.
  Örülök, hogy itt vagy. Hogy nem magyarázod el magad, hanem megmutattad itt.
  Bátor vagy, és szép.
  Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s