Vagyunk még

morre-christophe-121633.jpg

Őszinte mondatok után kutatok. Magamban és általatok. Sokszor illúziókat találok. Ál-, meg féligazságok rohannak meg, az idő pedig poros, kopott és jól bejáratott mondatokat görget maga előtt. A legigazabbat nem kell kimondani. Azt hiszem, a legigazabb inkább történik és életnek hívják. (Mondat is ez, meg nem is.) Na meg attól egész, hogy mindig törött. Nem csupán néha és nem a felszínen. Legbelül mélyen az. De belebotlom újra és újra, sőt egy törött része vagyok, csak  legtöbbször elvakultságom nem engedi ezt látni. Ilyenkor keresem ezeket az igazi mondatokat…

De szerencsémre nektek is vannak ilyenjeitek és tanítotok, amikor egy pillanatra magamban nem találom őket. Újra és újra. Mégha nem is vagytok velem mind teljesen. Mégha van, akit elengedtem, mert így kellett tennem, mégha a távolságot elfogadni, a kapcsolatot átértékelni, vagy újraépíteni kell is. Akkor is.  Sőt talán ekkor igazán.

Mikor beleszürkülök és a lét súlya eltakarja a másként lehetőségét, akkor néha ők tárják szélesre az ablakot. Nemcsak azokra gondolok, akik napról napra mellettem vannak, hanem azokra is, akik messze élnek, vagy már nincsenek itt… A kapocs még mindig létezik. Létezni is fog. Ezt már nemcsak hiszem, hanem teljes bizonyossággal tudom. Nem kell lemondanom rólatok és ezt egy megkönnyebbült sóhajjal, meg néhány könnycseppel veszem  boldogan tudomásul. Ennek tudata felszabadít és végtelen erővel tölt el. Volt, hogy azt gondoltam -persze tévesen-, hogy szakítani kell mindent. De van, amit egyszerűen nem lehet… És ha rájössz erre, hatalmas nyugalom fog megszállni. Nem mindig kell szakítani, törölni és felejteni, sokkal inkább alakítani, alakulni és változni fontos, vagy méginkább: érdemes. Ezért vagyunk és ezért lehetünk mi még. Ez az az őszinte mondat, amit kerestem.

kép: Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s