A csendemben tűz ég

A csendemben tűz ég.joshua-newton-275881

Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy néha elfelejthetem a bélyegeket, a skatulyákat, kategóriákat, vagy az elutasításokat, a süket füleket, a vak sértettséget és a néma eltaszításokat. A haragot is, vagy az undort, a gőgöt, az irigységet és a rosszindulatot is. Néha.

Máskor meg szembeköp és arconcsap. Néha engem, néha viszont a szeretteim fájdalmán keresztül nyom le a földre. Nem tudom, melyik rosszabb és sebez mélyebben… Hangzavar, csaták, ütközések. A viharok után pedig kell a csend és az erőgyűjtés. Nekem legalábbis szükségem van rá.

Csendre intettem magam az utóbbi időben itt a blogon is azért, hogy felélesszem, fenntartsam és tápláljam a tüzet. A 2017-es év utolsó heteiben időt akartam magamnak adni, hogy ki tudjak kapcsolni minden felesleges elvárást, amit a bloggal kapcsolatban támasztottam. Hogy megmaradjon a blogolás öröme. Csendet akartam magam körül, hogy lehulljon rólam a felesleges és lássam a lényegest. 

És mostmár tudom, hogy a csendemben tűz van. Elfogadásra való törekvés, út a megbocsátás felé, amit a szeretet világít be. Bármilyen giccsesen is csöpögjön ez a mondat. A szeretet maga viszont kicsit sem az. Képes felpofozni és fájni, sőt éget. Emlékeztetni is tud, hogy ne felejtsem el azt sem, hogy honnan jöttem és merre tartok. Emlékeztet az idő múlására, vagy éppen szűrő tud lenni, ha szükségem van rá. A szeretet szemüveg, ha nem látok tisztán. Kemény és szívós és kitart a végsőkig. A szeretet nem törlődik, nem múlik, nem halványul és végtelen sok formában létezik. Valami rég elveszettnek hitt tüzet találtam meg általa önmagamban.

Jönnek majd írások is, ha jönniük kell. Ha égetnek annyira, hogy közzétegyem őket.

Viszlát 2017, helló 2018!

 

kép: unsplash

Reklámok

A csendemben tűz ég” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s