Hogyan nyerd el a fele királyságot egy füst alatt?

Az egész egy közbeszerzés megnyerésével kezdődött. Hosszan is lehetne fejtegetni, de ahogy a régiek szokták volt mondani, mindennek meg kell adni a módját. Úgyhogy inkább rövid leszek.

A mostmár hivatalosan is örökre 28 éves B. Márióné napja pont ugyanúgy indult, ahogy az elmúlt nyócévben majdnem mindegyik: kinyitotta a szemét, Ilonka ekkorra már elhúzta a függönyöket és a ház úrnőjének csodás látvány ömlött szét a retináján a villája magányában. Odébb a reggelizőasztalon már várta a jó kis magyaros kolbászos-tojásos reggeli meg egy avokádó, hogy hát na. Fő az egészség. Selyempongyolájában- amit a múlt héten készítettek csak neki valamelyik divatházban- átröcögött a rokokó aranyberakásokkal díszített étkezőbe és B. Márióval elfogyasztotta erőltetett mosolygásokkal terhelt reggelijét.

A nap legfontosabb étkezése után B. Márió egy utolsó ‘ma 10 hotelt szerzek’-kel búcsút intett B. Máriónénak egy hamiskás mosoly kíséretében, aki egy böffentéssel egybekötött sóhajjal nyugtázta, hogy végre kezdődhet a napja. Személyi edzője már várta a villában kialakított száz négyzetméteres, picurka edzőtermében, amit B. Márióné a legújabb trendek szerint rendezett be mindennel, ami ahhoz kell, hogy egy jófajta edzős szelfit készíthessen az ember. Az ízlésesen rénszarvas trófeákkal díszített teremben le is lőtték az edzővel tökéletes műgonddal megkomponált képet, melyet majd százezrek csodálhatnak közösségileg az online térben.

Az edzés fecskeszárnyon tovaröppenő perceit K. Laura törte meg azzal, hogy rácsörizett B. Máriónéra, akinek savanyú ábrázata rögtön elárulta, hogy egy újabb kötelezőt kell teljesítenie és se szó, se beszéd, indult, hogy magára öltse szuper karcsúsító és extra dekoltált rucikáját. Pedig még hátra volt 2,5 hasprés az aznapi adagjából.

Károly, a sofőr a ház előtt várt az asszonyra, így B. Márióné már huppanhatott is be a kényelmes bőrülés ölelésébe. A kapun kihajtva a szokásos médiaérdeklődés fogadta, csattogtak a vakuk és pörögtek a nyelvek a kérdések súlya alatt. Mivel a sötétített ablak egy malőrnek köszönhetően lehúzva maradt (amit természetesen másnaptól Károly állása fog majd bánni) tisztán hallható volt B. Márióné sziszegése, miszerint lemocskoskutyázza a média képviselőit, majd egy ‘engem nem érdekel a politiká’-val igyekezett eltűnni a sokaság elől az addigra már felhúzott ablak mögött.

Hupsz, Buxa otthon maradt- jutott eszébe B. Máriónénak a maláj pincsitigris fajtájú kutyija, amit egy hónapja kapott ajándékba Zizikétől, a honi napilapok és keresdekelmi csatornák többségi tulajdonosától, de aztán mivel úgyis utálta a kis dögöt, kicsit örült is, hogy nem kell aznap pózolnia az állattal.

Közben Mici csörgött rá B. Máriónéra, aki ‘bícsfészt’ öltve vette fel a telefont. ‘Nem hallottam. A Lajos magányachtjával? Föld körüli út? Naná csajszi!’ És közben csúszott szét a festék mézes-mázos arcán az örömtől.

A Zizikével elköltött röpke ebéd után -amit egyik saját éttermében fogyasztottak el meghitten- B. Márióné egy megbeszélésre sietett, ahol hirtelen ötlettől vezérelve vásárolt egy szépségversenyt, mert mennyire jó már egy ilyen esemény tulajdonosaként és háziasszonyaként megjelenni? Sőt mivel úgy gondolja, hogy a nők legfontosabb feladata, hogy minél tovább szépek és kívánatosak maradjanak, kézenfekvő megoldásnak tűnt mindezt egy ilyen eseménnyel reklámozni. Meg különben is szívén viseli a hazai fiatal lányok sorsát és a nemzeti büszkeségtől szívesen feszülnek az öltönyök a nép vezérein is. Ez pedig kétségtelenül jó pont a jövőre nézve, ezt mindenki ‘megmondhassa’. Kell ennél több érv?

Egy újabb telefonhívás során B. Márió bejelentette B. Máriónénak, hogy aznaptól két hétre sürgős ügyben el kell ugrania Panamába ügyintézni Krisztikével, a jobbkezével és majd jön, puszika. B. Márióné egyből elkezdte félteni, ami az övé, hiszen a férje mellett olyan élete van, mint keveseknek, de örült is, hogy legalább egy darabig nem kell elviselnie hitvese folyton gintől bűzlő leheletét.

Estére össze is hívta a csajokat egy kis bulikázásra és a magánrepülőjükön hirtelen elrepültek az amszterdami éjszakába. Hogy ott mi történt, arról majd legendák szólnak, meg hatására vadászkastélyok kerülnek magánkézbe, de itt most legyen elég annyi, hogy egy öt napos léböjtkúra és a legújabb hollywoodi trendeknek megfelelő, fiatalító hatású kecskeszar ülőfürdő sem segített a nyomok eltűntetésében.

Másnap reggel, ami valójában negyednap reggel volt, Újságíró János hívta B. Máriónét, hogy ugyan adjon már egy mélyinterjút Zizike egyik celeblapjában arról, hogy milyen érzés szegénysorból indulva, Szentkakukkfa szépeként az ország egyik legbefolyásosabb politikusának feleségeként élni?

kép forrása: Unsplash

Reklámok

Hogyan nyerd el a fele királyságot egy füst alatt?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s