Mi van a fal mögött?

nordwood-themes-524102-unsplash.jpg

 

Képzelj magad elé egy tejfehér üveglapot, vagy falat. Egy hófehér szobában állsz, aminek se vége, se hossza és te ott állsz valahol a közepén és arcod előtt ott van ez a fal.

Ezt az álomszerű képet és benne a falat figyeled, tanulmányozod és egyszercsak ellenállhatatlan késztetést érzel, hogy megérintsd. Óvatosan, megfontolva közelíteni kezdesz mutatóujjaddal hozzá, aztán megérzed az anyag szilárdságát és hidegségét. Jólesően hűvös és hatására nyugalom jár át. Körbenézel; kutatsz a rád szegeződő tekintetek után. De azok most nincsenek sehol. Csak te vagy ott és a kíváncsiságod. Egyedül vagy.

A kíváncsiságod nem ereszt és most teljes tenyereddel érinted ezt az előtted lévő valamit, ami már egyáltalán nem hideg és már nem is szilárd. Most melegnek és puhának érzed és a kíváncsiságod méginkább nő. Meg akarod érteni, meg akarod ismerni. Úgy döntesz, hogy mostmár megpróbálsz keresztül menni rajta, mert tudni akarod, mi van a másik oldalán, még ha félsz is attól, hogy mi vár rád odaát.

Lehet, hogy nem első elhatározásra, sőt lehet, hogy a századikra sem, de egyszer majd át fogsz lépni rajta. Oda, ahol válaszok lesznek, vagy bizonyosságok? Nevezzük hitnek, vagy felnőttségnek? Valami az élet bölcsességéből, ami eredendően benned van és a felfedezésedre vár.

Ott van mindannyiunkban ez az érzés, ami a felszínre akar bukkanni és mindenáron meg akarja mutatni magát. Egy olyan valami, ami egyedivé és megismételhetetlenné tesz bennünket. Egy kicsi kis kincs, amitől az leszel, aki vagy. És ami egészen addig ismeretlen lesz előtted is, amíg nem lépsz át ezen a bizonyos falon.

Fotó: unsplash

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s