Hadd legyen jogom…!

andrei-lazarev-723410-unsplashBármennyire is úgy volt, ahogy, legyen jogom, meggondolni magam. Ha kopott, ha szakadt, régi, vagy viseltes, hadd legyen jogom megválni tőle. Mégha nem is kell minden esetben így tennem. De ha visszahúz, ha súlyt rak rám, ha elemészt, hadd legyen jogom azt mondani, hogy eddig és ne tovább. És hadd ne kelljen ezért magyarázkodnom.

Ha régen szerettem is, akkor is. Ha az értékét mérem, most is annyi, mint régen volt.

A dolgom viszont befejeződött vele, vagy méginkább a közös dolgunk nincs többé. Nem vagyok ettől kevesebb, csak más. Nem vagyok így felismerhetetlen sem. Csak őszinte magammal annyira, hogy felismerjem, ha vége. Hadd tegyek magamért, ha vége, mert már valójában az új lemez pörög. Merjek másként viselkedni, ha úgy érzem, szükségem van rá, de akkor is, ha csak arra szottyan kedvem. Így maradok önmagam. Hadd legyen jogom ehhez!

Mit kezdjek azzal, ha már nem ismersz rám emiatt? Mit kezdjek azzal, ha mindezért már nem tartasz velem…?

Hadd legyen jogom a hajamat kócosan hordani, ha máskor olyannyira rendezett is vagyok a tincseimmel egyetemben. Hadd legyen jogom ne csak mindig pirosra, de kékre, fehérre, vagy akár semmilyenre se festeni a körmeimet. Mégha korábban megszoktad is a látványom valamilyennek. Hadd vehessek fel olyan ruhát, amit korábban nem szoktál meg tőlem. Hadd legyen jogom felszedni magamra kilókat, vagy leadni őket. Hadd legyen jogom alakítani a testemen. Ha így már nem ismersz fel, hadd mondhassam azt, hogy “pedig ez is én vagyok”. Még mindig én vagyok. Vagy most talán egy fokkal jobban is, mint korábban.

Ha egyszer ezt, másszor azt szeretem, hadd legyen jogom követni az érzéseimet, a hangulatomat, az ízlésemet és ne kelljen azt hallgatnom, hogy ‘rád sem ismerek’, mert már nem találod bennem azt, amit régen igen.

Engedd meg, hogy hibázzak. Hadd legyen jogom hogy akár szándékosan, akár kevésbé, de rosszul döntsek. Hadd igyam meg a levét a saját döntéseim következményének.

Hadd legyen jogom gondol(kod)ni, kimondani és megtenni úgy, ahogy akarom. Akár egyszer így, másszor úgy.

Hadd legyen jogom a testemről és a lelkemről dönteni bármikor szabadon.

És hadd legyen jogod neked is mindehhez…!

 

kép: unsplash

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s